HİZMETLERİMİZ
Araç Giydirme
Araç Magnet
Cam Giydirme
Cephe Giydirme
Bina Giydirme
Folyo Baskı
Folyo Kesim
Folyo Bas – Kes
Poster Baskı
Branda Afiş
Mesh Baskı
One Way Vision Baskı
Citylight Kağıt Baskı
Blueback Baskı
Reflektörlü Folyo
Transparan Folyo
Transluzent Folyo
Fotolümüne (Gece Işık Veren) Folyo
Duratrans Baskı
Aynalı Folyo
Laminasyon Baskı
Açık Hava Reklam
Örümcek Stand
Tat Panel
Roll-Up
X Banner
Rondo Çerçeve
Duba
Yelken Bayrak
Gönder Bayrağı
Baskılı Stor Perde
Zebra Kumaş Baskı
Kumaş Baskı
Canvas Tablo
Kırlangıç Bayrak
Flama Baskı
Bayrak Baskı
Kapı Giydirme
Merdiven Giydirme
Forex Baskı
Fotoblok Baskı
Şeffaf Sticker
DİJİTAL BASKI NEDİR?
Son on yılda reklam için internet kullanımı artsada,dijital baskı hala reklam için en önemli role sahiptir. Birçok şirket reklam için dijital baskı yaptırmaktadır ve zorundadır.
Dijital daha geleneksel baskı yöntemlerine (Ofset, Serigrafi) kıyasla sayfa başına daha fazla mal olabilir eğer baskı adedi çok ise, küçük hacimli baskı için en doğru seçenek dijital baskıdır. Ve baskısı yapılacak ürünün çeşitli liğide dijital baskıyı daha ekonomik yapmaktadır.
Dijital baskı merkezlerinde veya bilgisayar ortamında hazırlanmış tasarımların ve fotoğrafların gelişmiş baskı teknolojileri ile kaliteli ve hızlı bir şekilde değişik malzemeler üzerine el değmeden baskısının yapılmasına denir.
Dijital baskı tasarımı bilgisayarda oluşturulan dataların, fotoğrafların,dizaynların dijital baskı makinası kullanılarak çıktısı alınan yöntemdir. Bu bir el ilanı, broşür veya bir şirket için oluşturulmuş reklam çalışması olabilir.
Neden Dijital Baskı seçilmeli?
Dijital baskı faydaları ;
Işinizde Dijital Baskı yı Kullamanızın 3 Sebebi
1) Dijital baskı işletmeler için ucuz baskı sağlamaya yardımcı olur. Promosyon malzemesi ve kişiselleştirilmiş mektup / broşür tabela ve afiş , dijital baskı ana kullanım alanlarından bazılarıdır. Günümüz koşullarında şirketleri reklam yapması için en ekonomik yoldur. Az para harcayarak en faydalı reklam yapma yoludur.
2) Dizaynı bilgisayarda hazırlamak, reklamı oluşturmak ve dijital çıktısını almak günümüzde çok kolaydır.
Dijital baskı günümüzün hızlı tempolu pazarında, hızla reklam yenilenebildiğinden en ideal ve ekonomik yoldur.
3)Hızla ve kolayca basılacak bir tasarım oluşturmak, kullanılan Photoshop , Corel gibi yazılım programları ve dijital baskı makineleri sayesinde her zamankinden daha kolay. Dijital baskı bugün tüm işletmeler için büyük önem taşımaktadır. Ambalaj tasarımı gibi birçok ortamda dijital veya dijital olmayacak bir şekilde uygulanabilir. Grafik tasarımında ve grafik sanatlarda, görsel sanatların temel ilkeleri olan hizalama, denge, karşıtlık, vurgulama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, tekrarlama, ritim, ve birlik geçerlidir. Grafiker Almanca Graphiker kelimesinin karşılığı, Grafik Tasarımcı ise İngilizce Graphic Designer kelimesinin karşılığı olup aynı manaya gelmektedir. Grafiker veya Grafik tasarımcı unvanına sahip olabilmek için eğitimden geçmek gerekmektedir.
DİJİTAL BASKI TARİHÇESİ
Şu anki stabil durumdaki dijital baskı makinaları 1991 yılında Nash Edition tarafından Manhattan Beach, California’da bulundu. Bu zamana kadarki en büyük dijital baskı 34×46 inch’e kadar yüksek kalitede fotoğraf kağıtlarına ve kanvaslara Irish Grafik tarafından yapılan Irish Graphic Model 3047 injekt printer tarafından yüksek fotoğraf kalitesinde Massachusetts de yapılabiliyordu. Irish 3047 1991 yıllarına göre çok yüksek maliyette olan 126.000 dolara satılıyordu.
Irish Grafik uluslararası satış menajeri Steve Boulter ile yapılan röportaj:
‘’ 3047 Japon firması olan Marubeni Firması için A3 boyutundaki baskılara kadar yapılmak için tasarlanmıştı. İlk olarak 1989 yılında ürün açıklandı.Ben 1988 yılında Irısh graphicte kısa süreli olarak 3047’nin ürün geliştirme bölümünde çalıştım. Marubeni yi kısa olarak açıklamak gerekirse o günlerde Japonya’nın genel elektrik üretim firmasıydı.3047 yi geliştirmek için o senelerde 500.000 dolar gibi o gün için inanılmaz olan bir bütçe yarattılar. ‘’
The Irish 3047 ilk olarak üretimi düşünüldüğünde bir dijital baskı makinesi olarak tasarlanmamıştı ama yıllar sonra bugünkü dijital baskı makinelerinin iskeletini oluşturacağı o günlerde kimin aklına gelirdi ki? Çünkü ilk üretildiğinde iş sektörü için yeterli ışık dayanıklılığını sağlayamamıştı ve ışık stabilitesi oldukça düşüktü. Çünkü matbaa makineleri gibi tonlama ve renk eşleşmelerinde de uzun dönemde başarı sağlayamamış ve sadece kısa dönem kullanımlar için testi geçmişti.
Irish 3047’nin potansiyelini ilk defa 14 Mart 1989 yılında farkeden bir rock müzisyeni olan Graham Nash ve onun turne menejeri Mac Holbert oldu. Bu potansiyeli fark etmeleri de tamamen fotoğraf tutkularından kaynaklanmıştı. Fotoğraflarını bastırmak istedikleri imaj dijital ortamda ¼ inch kayıt bandında atomatik bant okuyucuya renk ayarları dijital ortamda sağlandıktan sonra yerleştirildi. Baskı yapacakları imajda bir gelin elinde bir buket pembe gülü havaya doğru kaldırıyordu. 16×20 inch bir dijital baskıyı 20 dakika gibi bir sürede aldılar.
Daha sonra Irish Operatörüne “siyah beyaz baskı alabilir miyiz?” diye bir soru yönelttiler. Bu o zamanın teknolojisine göre dijital baskı makineleri için oldukça zordu. Bunun sebebi de Photoshop gibi bir yazılımın henüz oluşturulmamış olmasıydı. Irish 3047 operatörü bununla Walt Disney Stüdyolarının ilgilendiğini söylemesi üzerine bütün hikaye başladı ve günümüze kadarki teknolojik gelişimini günümüzdeki haline 10 sene gibi kısa bir sürede dönüştürdü.